Europa is een continent vol afwisselende culturen, verbluffende landschappen, en interessante steden. Het is geen wonder dat elk jaar zo veel mensen naar Europa trekken voor vakantie. Maar als je een budget hebt, kan reizen duur zijn. Hier zijn vijf manieren om goedkoper binnen Europa te reizen en toch te genieten van alle bezienswaardigheden en geluiden die het continent te bieden heeft. En dat allemaal zonder dat het inhoud dat je op je ervaring moet beknibbelen of in het goedkoopst mogelijke hostel moet verblijven.

Verblijf bij de plaatselijke bevolking

Couchsurfing is tegenwoordig een van de populairste methoden voor budgetreizigers geworden, omdat je zo kunt logeren bij plaatselijke bewoners die graag nieuwe mensen uit andere delen van de wereld willen ontmoeten. Het bespaart ook geld omdat veel gastheren de gasten hun eigen bed aanbieden in ruil voor een maaltijd tijdens hun verblijf, waardoor je geen restaurants of cafés nodig hebt! Er is een aanmeldingsprocedure en lidmaatschapsgeld vereist, maar als word je aanvaard dan ben je vrij om op iemands bank of logeerkamer te logeren voor een fractie van de prijs van een hostel.

Maak nieuwe vrienden

Een manier om mensen te ontmoeten is via je collega’s, klasgenoten of schoolgenoten. Maar een andere geweldige manier om vrienden te maken met de plaatselijke bevolking is in bars en pubs. Dit klinkt misschien vreemd maar het werkt. Tip: Als er één ding is waar alle Europeanen van houden, dan is het wel voetbal. Dus als je tijdens het WK-seizoen in Europa bent, zoek dan uit in welke bar de wedstrijd wordt gespeeld en ga er dan een tijdje zitten kijken!

Koop voedsel in het groot

Europa staat bekend om zijn heerlijke lekkernijen, vooral chocola en gebak, dus bezoek plaatselijke markten om levensmiddelen in het groot te kopen. Dit bespaart je in de loop van de dag veel geld en je kunt wat gezonde snacks halen in plaats van fastfood!

Koop de Eurailpas

De beste manier om binnen Europa te reizen is met de trein. Treinen zijn schoon, veilig en betrouwbaar, en niet te vergeten betaalbaar als je een Interrail of Eurail pas krijgt. Met deze passen is de trein je toegangspoort tot alle grote steden van Europa voor één lage prijs die de bank niet zal breken na het betalen van vluchten.

Zoek online goedkope vluchten

Expedia, Skyscanner, Google Flights zijn geweldige bronnen om overal in Europa goedkope vluchten te vinden omdat ze prijzen vermelden van honderden maatschappijen over de hele wereld. Bedenk dat als je reisdata flexibel zijn, je nog meer geld kunt besparen, want luchtvaartmaatschappijen bieden meestal lagere prijzen in de tragere seizoenen, of je kunt altijd nog dezelfde dag naar Europa vliegen als vluchten ‘s avonds goedkoper zijn.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen